Ранкові збори до школи — ще те випробування, особливо на початку вересня, адже за літо діти відвикли від ранніх підйомів. Батькам доводиться довго вмовляти своє чадо прокинутися, встати з ліжка та піти вмиватися, а ще ж і дорослим потрібно збиратися на роботу. А ось на самий головний ритуал ранку — сніданок, зазвичай не вистачає часу. І це погано. Адже ранній підйом — це щоденний стрес для дитячого організму і саме поснідавши дитина отримує необхідну енергію, без якої вона буде відчувати голод, дратівливість та сонливість протягом усього дня.

Мабуть, всі чули про важливість прийому їжі зранку, народна мудрість вчить: «Сніданок з’їж сам, обідом поділися з другом, а вечерю віддай ворогу». І наче все зрозуміло, але у ранковій метушні важко виділити час на неквапливий повноцінний сніданок. От ми і маємо відповідь — щоб встигнути поснідати, необхідно мінімізувати метушню.

По перше, проконтролюйте, щоб школяр зібрав рюкзак звечора, але не робіть цього замість нього, адже є речі, які діти повинні виконувати самотужки.

По друге, подбайте про приємне та вчасне пробудження. В середньому дитині необхідно 15 хвилин, щоб прокинутися, враховуйте цей факт.

Чим годувати школяра?

Зранку дитячому організму необхідна енергія, а найбільше її джерело — глюкоза. Але це не означає, що ранок необхідно починати з шоколадки. Дієтологи радять готувати на сніданок школярам складні вуглеводи, які повільно засвоюються і дають організму необхідну енергію. Що ж це за диво-вуглеводи і де вони містяться? Відповідь проста і знайома нам із дитинства — в каші. Не плутайте зі сухими сніданками або мюслями, в яких багато цукру, каша має бути з цілої крупи.

І все начебто просто, але нагодувати школяра зранку кашею — місія нездійсненна, і той, хто говорить протилежне, або не має дітей, або знає якийсь магічний секрет. Ми належимо до останніх, і обов’язково поділимося з вами тонкощами вдалого сніданку.

І все начебто просто, але нагодувати школяра зранку кашею — місія нездійсненна, і той, хто говорить протилежне, або не має дітей, або знає якийсь магічний секрет. Ми належимо до останніх, і обов’язково поділимося з вами тонкощами вдалого сніданку.

  • Більше ягід — каша буде кориснішою і, що важливіше — смачнішою, якщо додати трішки малини, смородини, журавлини або чорниці. Ягоди можуть бути свіжими, замороженими або в’яленими.
  • Горіхи — паливо для мозку. Волоські та кедрові горішки, ліщина, мигдаль, кеш’ю — додайте їх до каші, і дитина з більшим задоволенням снідатиме.
  • Крапля меду в ложці каші суттєво покращить смак і збільшить шанси не те, що дитина поснідає.


Прийнятною заміною каші на сніданок є омлет та сирники. Амінокислоти та жири покращують когнітивні функції, такі як пам’ять, уважність та швидкість сприйняття інформації.

А щоб сніданок був не тільки корисним і смачним, а ще й апетитно виглядав — сервіруйте стіл. «Гусениці» з сосисок, «квіти» з огірка та помідора, та всілякі смішні мордочки з продуктів — діти це обожнюють, проявіть фантазію та шукайте натхнення в мережі.

Більше ягід — каша буде кориснішою і, що важливіше — смачнішою, якщо додати трішки малини, смородини, журавлини або чорниці. Ягоди можуть бути свіжими, замороженими або в’яленими.

Горіхи — паливо для мозку. Волоські та кедрові горішки, ліщина, мигдаль, кеш’ю — додайте їх до каші, і дитина з більшим задоволенням снідатиме.

Крапля меду в ложці каші суттєво покращить смак і збільшить шанси не те, що дитина поснідає.

 

Прийнятною заміною каші на сніданок є омлет та сирники. Амінокислоти та жири покращують когнітивні функції, такі як пам’ять, уважність та швидкість сприйняття інформації.

А щоб сніданок був не тільки корисним і смачним, а ще й апетитно виглядав — сервіруйте стіл. «Гусениці» з сосисок, «квіти» з огірка та помідора, та всілякі смішні мордочки з продуктів — діти це обожнюють, проявіть фантазію та шукайте натхнення в мережі.

Відео